Ватикан без стресу: як і де придбати квитки?

Рим завжди буде приваблювати мільйони туристів, дозволяючи усього за одну подорож побачити величезну кількість шедеврів мистецтва та історичних пам’яток. А передусім – відвідати одну з найвеличніших релігійних святинь: Ватикан. Де і як придбати білети до Ватикану, аби без зайвих перешкод потрапити до його музеїв? Звичайно, виключно на офіційному сайті! А які саме білети вам потрібні? За що доведеться сплатити, а куди можна потрапити безкоштовно?

Що таке стандартний квиток до Ватикану?

Замовляти білети до Ватикану потрібно дуже зважено, ретельно обміркувавши всі нюанси відвідання католицької святині. Різні категорії білетів – ні що інше, як різні можливості для відвідання декількох пам’яток, одного з найкрасивіших у світі парків, а також – прогулянки папською резиденцією. А нещодавно туристам було надано можливість відвідати римський Некрополь та проїхати залізницею Святого Павла.

Бажаєте повною мірою відчути неймовірну енергетику цього місця? Досвідчені мандрівники запевняють, найкраще побувати тут на світанку або майже перед самим закриттям, коли поруч з вами буде не надто багато відвідувачів. Придбавши стандартний квиток, можна оглянути:

  • музей Піо-Крістіано, у якому представлені експозиції шедеврів мистецтва епохи раннього християнства;
  • музей Піо-Клементино, до якого потрапили найцікавіші археологічні знахідки, неймовірні скульптурні композиції та інші скарби світового мистецтва;
  • пінакотеку Ватикану – одне з найцікавіших зібрань шедеврів живопису;
  • Сікстинську Капелу;
  • музей філателії та нумізматики.

Загалом, стандартний квиток дає право відвідати понад десять музеїв за досить помірну вартість. Важливо лише вирішити, чи готові ви до такого калейдоскопа вражень, отриманих за короткий час. Вартість білета – досить помірна, але для дітей та підлітків (від 6 до 18 років), а також студентам долучитися до шедеврів світового мистецтва можна зі значною знижкою.

Ватикан: увечері або зранку?

Для тих, кому не душі натовп жадібних до вражень туристів, передбачені вечірні екскурсії, що відбуваються у відведені дні тижня, з 19-ої до 23-ої години. Окрім цього, пропонуються різноманітні формати прогулянок, а для гурманів – легкий сніданок або обід в одному з буфетів. Отже, кожен досить легко може обрати – що саме подивитись та скільки коштів витратити на квиток до Ватикану, аби отримати найкращі враження, уникнути стресу та перевтоми.

Дуже важливо:

  • обрати формат екскурсії в Ватикан;
  • уважно вивчити умови пільг на придбання квитків та додати документи, що підтверджують ваше право на оплату зі знижкою;
  • заповнити необхідні поля для оплати;
  • видрукувати ваучер на отримання квитка.

Сьогодні величезна кількість туристичних агенцій пропонує свої послуги з продажу квитків до Ватикану. Проте, ризикувати не варто. Навіть, якщо вам пощастить уникнути відвертого шахрайства, маєте всі шанси витрати суттєво більше, ніж вартість квитків на офіційному сайті Ватикану.

А чи обов’язково бронювати квиток заздалегідь? Звичайно, ні. Пройти до Ватикану можна і взагалі безкоштовно. А для відвідання музеїв – постояти в черзі. В такому випадку у вас немає жодних гарантій, що стояти доведеться недовго. Отже, перш ніж насолодитися неперевершеними витворами мистецтва, ви відчуватимете втому, стрес та розчарування, матимете зіпсований настрій. То чи варто ризикувати?

Переш ніж бронювати та оплачувати квиток, дуже важливо визначитись з форматом вашої екскурсії, вирішити, що саме вас цікавить найбільше, а що – варто залишити для наступного разу.