Сніданок в Римі: найкращі місця

Найулюбленіша їжа для сніданку у Римі – це рогалики-корнетті, дещо схожі на французькі круасани. Найчастіше вони наповнені солодкою начинкою – кремом, конфітюром або шоколадом. Друге місце утримують чамбелла – пончики без начинки у цукровій посипці, а також солодкі «равлики» з родзинками, кремом або шоколадом. До традиційної солодкої випічки обов’язково подають капучино, яке п’ють лише раз на день, виключно на сніданок. До вашої уваги – декілька найкращих закладів, де традиційний італійський сніданок смакує по-особливому.

Кондитерська Regoli

Шанувальники традиційних італійських сніданків вважають цю кондитерську, розташовану у двох кроках від базиліки Санта Марія Марджоре, чи не найкращим місцем, де можна відвідати смачні марітоці – солодкі здобні булочки, що випікають з додаванням родзинок та горіхів. Тільки пам’ятайте, що місцеві марітоці розлітаються миттєво, отже – приходьте раніше!

Maritozzaro в Трастевере

Кафе, розташоване у віддаленій частині району Трастевере, що належить сім’ї Агостині, виготовляє випічку, що відома всьому Риму. Це – один із закладів, що відкритий навіть вночі. І не дарма. В цьому місці є дещо дивна традиція,  у тих, хто загулявся або працював до ранку: повертаючись додому, прийняти «вуглеводний удар» – з’їсти смачний марітоці або гарячий корнето), аби добре спати. Кажуть, саме за такими правилами грають справжні Римляни!

Roscioli Caffe

Цей заклад є досить недавнім відкриттям сім’ї Рошиолі, якій належать головні гастрономічні заклади в районі Кампо деі Фйорі – пекарні, ресторани та крамниці з кулінарією. Як не дивно, кафе не лише не загубилось в оточенні закладів зі сторічною історією, але й стало одним із самих модних місць, де можна смачно поснідати.

В кафе є дві зони, денна та вечірня. Денна частина є звичайним баром, з відмінною кавою, десертами та випічкою. Сюди можна заскочити на сніданок або за денною порцією кофеїну – як це заведено у місцевих кінозірок, модників та аристократів. А ввечері – це елегантний коктейльний бар, де подають устриць з шампанським та інші, не менш вишукані делікатеси, якими відомий бренд Roscioli.

Antico Caffe Greco

Знавці історії Риму розповідають, що в цьому історичному римському кафе не раз бачили за чашкою кави Казанову та Стендаля, лорда Байрона та Ганса Християна Андерсена. Сьогодні навколо цього, досить дорого кафе розташовані бутики знаменитих світових брендів. Отже, місце і правда, незвичайне. Але, якщо плануєте саме тут поснідати, будь-те готові викласти за чашку капучино 8 євро. Втім, теж капучино з корнето, але за барною стійкою, коштуватимуть усього 3 євро!

Caffe Ciаmpini

Прагнете на сніданок справжньої вишуканості, неперевершеної елегантності та аристократизму? Обов’язково завітайте до кафе Чампіні на площі Сан-Лоренцо ін Лучіна. Тут часто можна побачити відомих осіб, політиків та бізнесменів. Кажуть, спостерігати за ними – справжнє задоволення. В таких місцях відразу відчувається атмосфера dolce vita, яку можуть створювати старі італійські кінострічки.

Caffe Doria

Відвідавши музей в Палаццо Доріа Памфілі та насолодившись полотнами Караваджо, Рафаеля і Тиціана, дозвольте собі трохи перепочити в «секретному» кафе, вхід у яке схований на Котячій вулиці. Вас очікує справжній сюрприз: фонтан у вигляді бронзового дельфіна, встановлений у ніші. Тонкі струмені, що стікають до мармурової чаші, створюють особливо чарівну атмосферу. Ви обов’язково не один раз згадаєте такий вишуканий та незвичайний, абсолютно римський сніданок!