Найпопулярніші веломаршрути Італії

Велоспорт сьогодні переживає справжній підйом у всьому світі. Якщо ви теж обожнюєте проводити вільний час, досліджуючи нові маршрути і підкорюючи складні траси, запрошуємо вас до Північної Італії. Адже тут – справжній рай для прихильників велоспорту. Регіон набув неймовірної популярності завдяки перегонам Джиро д’Італія, що за масштабом можна порівняти з Тур де Франс, а також – численним маршрутам велоподорожей, що проходять через мальовничі гори і долини країни. До вашої уваги – декілька найцікавіших велосипедних маршрутів, які принесуть вам неймовірне задоволення.

Маршрут з Альбенга в Генеую і навколо Лігурії

Лігурія – одне з найкращих у світі місць, ніби створених для велоподорожей. Таку славу цьому регіону  надають дивовижні приморські краєвиди та відмінні велосипедні доріжки. Одним з найбільш популярних вважать круговий маршрут по Західній Лігурії протяжністю 24 км, що проходить від провінції Імперія до комуни Оспедалетті. Раніше тут проходила залізниця, а тепер розташована відмінна велотраса, поблизу якої можна орендувати велосипеди для подорожі.

Перегони Джиро д’Італія,  колись проходили і через Лігурійське узбережжя. 177 км від Альбенга до Генуї були частиною маршруту відомих велосипедних перегонів. На згадку про них залишився чудовий трек для велосипедистів-мандрівників.

Шлях проходить через горбисту місцевість Лігурії, де вам доведеться долати численні спуски та підйоми, а деякі ділянки цього маршруту і взагалі здаються ізольованими від навколишнього світу. Потім трек знову виводить вас на узбережжя, подорожуючи яким, доведеться проїхати мальовничими тунелями. Ваша подорож завершиться в Генуї.

Веломаршрути в Емілья-Романья

Через регіон Емілья-Романья проходить чотирнадцять стародавніх доріг та шляхів пілігримів, включаючи Дорогу франків та Римські дороги. Всі ці маршрути пролягли через горбисту місцевість, височини Апеннінських гір та через мальовниче узбережжя Адріатики.

Загальна протяжність веломаршрутів Емілья-Романья складає майже вісім тисяч кілометрів, починаючи від обладнаних трас та закінчуючи природними стежинами. Це один з високогірних регіонів Італії, який обожнюють велосипедисти. Тут ви знайдете багато місць, облаштованих таким чином, аби ви могли зарядити акумулятори технічних засобів та підкріпитися.

Тут проходять дві національні велотраси. Одна з них –  Ciclovia del Sole (Дорога сонця). Це один з кращих маршрутів, що поєднує Верону і Флоренцію та проходить повз колоритних містечок.

Ломбардія: підйом на перевал Стельвіо

Регіон Ломбардія вирізняється найбільш вираженими контрастами в пейзажах. Подорожуючи тут, ви побачите разючі ландшафти від Альп до Апеннін, від гірських річок до виноградників та рисових полів. Один з найпопулярніших маршрутів прокладено через перевал Стельвіо. Розташований на висоті понад 2700 м над рівнем моря, він є найвищим у східних Альпах, поступаючись пальмою першості лише французькому Коль де л’Ізеран.

Цей маршрут також нерозривно пов’язаний з історією велоспорту в Італії. В 1953 році, під час перегонів, саме на перевалі Стельвіо відомий італійський гонщик Фаусто Коппі на три з половиною хвилини випередив лідера, Хуго Коблета та вп’яте здобув перемогу. Зазначимо, що перевал не надто підходить для сімейної подорожі. Проте він багато років залишається неймовірно популярним серед прихильників екстриму.

Звісно, в регіоні є ще немало неймовірно цікавих маршрутів для велоподорожей, що дозволяє отримати задоволення кожному, хто не уявляє життя без велосипеда.