Найбільші секрети Ватикану

Чи можете ви уявити місце, яке охороняється суворіше, аніж секретні архіви Ватикану? Впродовж п’яти сторічь, впродовж всього існування, доступ до них отримували лише декілька офіційних осіб та вчених. До речі, останні мали надати цілий пакет документів та рекомендаційних листів. В тому числі, необхідно докласти перелік документів, заради яких вони намагаються потрапити до архівів. На жаль, зробити це непросто, адже людству і сьогодні не відомо точно, які саме скарби, документи або раритети приховують ці величні стіни. Така таємничість викликає безліч суперечок в суспільстві. А ще – масу легенд, загадкових міфів та неймовірних теорій.

Машина часу

Ніколи не чули про «Ватиканський хроновізор»? Згідно переказів, цей пристрій був створений зусиллями найвидатніших вчених світу. До групи, зокрема, входили Енріко Фермі, що приймав участь у розробці першого ядерного реактору, а також, Вернер фон Браун, що долучився до створення перших космічних ракет.

Розповідають, що хроновізор зовні нагадує окуляри, надягнувши які, можна побачити певні моменти минулого. Принцип роботи хроновізору базується на обробці електромагнітного випромінювання, що залишається від минулих подій, та перетворює їх на візуальні та аудіо – образи. У 1972 році італійський журнал «La Domenica del Corriere» навіть надрукував фото Христа, начебто зроблене саме завдяки такій машині часу. Проте скоро з’ясувалося, що зображення є не більше, ніж підробкою, яка мала стати черговою, гучною, але цілком фальшивою сенсацією. Досить скоро проект було закрито, а всі докази його можливостей – знищено. Поговорювали, нібито таке розпорядження будо надане Папою Пієм XII, що побоювався розголошення деяких політичних, особистих та релігійних таємниць.

Родовід Ісуса

Ісус Христос – один з найбільш загадкових історичних персонажів, біографія якого містить безліч «білих плям» та нерозкритих загадок, що створили немало підстав для вигадок, теорій, фальсифікацій та апокрифічних писань. Наприклад, і сьогодні невідомо, чи був він одружений та чи міг залишити після себе нащадків. Вперше таку ідею висунув відомий американський журналіст та письменник Ден Браун. Світу мало що відомо про життя Месії від самого дитинства до тридцяти років. Отже, дослідники неодноразово висували теорії, згідно з якими він мав змогу завести родину та стати батьком. А це означає, що по світу і сьогодні десь ходять його прямі нащадки.

Але до чого тут Ватикан з його таємницями? Існує припущення, згідно з яким архіви Ватикану надійно зберігають таємницю родоводу Ісуса Христа, що ретельно приховують від сторонніх очей. Що цілком зрозуміло: адже будь-яка новина, якщо вона отримає докази, може докорінно змінити весь уклад церковного світу.

Релігійні артефакти

Якщо вірити численним чуткам, в архівах Ватикану зберігаються найдивовижніші релігійні артефакти, серед яких – хрест, на якому був розіп’ятий Спаситель, його терновий вінець та навіть – Ноїв Ковчег і справжнє прижиттєве зображення Ісуса Христа. Деякі дослідники вважають, що такі припущення далеко не безпідставні. Адже Ватикан – це найбільша основа Християнської віри та один із найстаріших інститутів у світі. Безперечно, такі артефакти мають надзвичайну високу релігійну цінність. Тому для них відведено особливе, потаємне приміщення в архіві. Залишається тільки здогадуватися, чому такі прямі докази Святого Писання, і сьогодні ретельно оберігають від сторонніх очей та розголошення.

У нас є екскурсія у Ватикан з Україномовним гідом. Вам неоднмінно має сподобатись.