Місця, де в Римі можна скуштувати найсмачнішого морозива

Досвідчені мандрівники впевнені, що найсмачніша частина «вічного міста», безперечно, джелатерії. Найкраще морозиво в Римі виготовляють лише вручну і продають в невеличких, затишних сімейних закладах. Правила надзвичайно суворі: жодних синтетичних добавок та ароматизаторів! Виключно цільне молоко, вершки, цукор та натуральні наповнювачі: горіхи, шоколад, карамель, ром, кава, лакриця, свіжі ягоди і сухофрукти. Тож розповідаємо, де саме в Римі можна скуштувати найсмачнішого морозива.

Palazzo del Freddo Giovanni Fassi

Заклад Джованні Фассі – один з найстаріших: відкрився ще в 1880 році. Сьогодні будь-який мешканець міста скаже, що поряд зі стацією метро Vittorio Emanuele можна купити найсмачніші торти з морозива. А ще – насолодитися вишуканими десертами зі збитими вершками, теплими кавовими напоями з різними присмаками, поласувати авторськими цукерками та бутербродами з джелато.

Giolitti

Неподалік від Пантеону ще з 1900 року працює незвичайне історичне кафе. Після того, як джелатерію зняли у фільмі «Римські канікули», вона отримала світову популярність. Саме тут можна скуштувати екзотичні сорти морозива зі смаком рису та шампанського. Гурмани обов’язково мають спробувати джелато Coppa Olimpica, рецепт якого створили до римської Олімпіади в 1960 році.

Della Palma

Безперечно, статус кращої джелатерії Рима отримати вкрай непросто, але до Della Palma займають місце не лише туристи, але й місцеві мешканці. Кафе працює з 1978 року. Пропонований асортимент здатен вразити навіть найвибагливіших гурманів. На вітрині в охайних лотках – понад 150 сортів морозива! Якщо вам подобаються ласощі з оригінальним смаком, обов’язково спробуйте делікатеси з лавандою, базиліком, шампанським або, навіть з сиром з пліснявою.

Gelateria del Teatro
Ще одне, надзвичайно затишне кафе, де подають чудове морозиво, займає терасу старовинного театру у декількох хвилинах ходи від Римського Форуму та Колізею. Тут панує неймовірно романтична атмосфера! Через скляну стіну відвідувачі можуть спостерігати, як народжуються охолоджені дивовижні ласощі зі смаком розмарину, імбиру або фісташок. Про популярність цього місця говорить уже той факт, що відвідувачі при вході отримують номерок. Тож будьте готові: можливо, доведеться постояти в черзі! Ціни у закладі дещо вищі середніх.

Fatamorgana

Безперечно, до розряду кращих джелатерій Риму належить і мережа кафе Fatamorgana. Зазвичай, сюди приходять прихильники традиційних рецептів. А також ті, хто дотримується суворої дієти. Відвідувачам пропонують ріжки без глютену, сорбети з низьким вмістом цукру та жиру.
Тут вміють створювати неповторні поєднання смаків. Отже, гурмани можуть поласувати морозивом з гарбузом і насінням, грушею і горгондзолою, ананасом та імбиром. Кафе «Fatamorgana» розташовані у різних районах Риму.

Frigidarium

В районі історичної площі Навона ви зустрінете декілька кафе, але справжні поціновувачі італійського морозива ніколи не зраджують автентичному римському закладу. Візит до джелатерії Frigidarium – це завжди яскрава пригода! У крихітному приміщенні готують неймовірне горіхове морозиво. Обов’язково попросіть додати фірмового шоколадного соусу – і ви точно не пошкодуєте!

Frigidarium

Справжні джелатомани в жодному разі не пропустять найсмачніше морозиво в Римі, яке виготовляють під керівництвом прославленого джелатайо Марко Радичіоні. Римські любителі місцевих ласощів та десертів приходять сюди по найніжніше фісташкове та лакричне морозиво.