Де в Римі скуштувати найсмачнішу піцу?

Піцерії столиці Італії в жодному разі не поступаються неаполітанським, хоча саме Неаполь вважається батьківщиною піци. На відміну від неаполітанської, піца в Римі випікається на тонкому коржі тіста. В тісто обов’язково додають трохи оливкової олії, яка робить скоринку хрусткою.

Звісно, у Римі величезна кількість місць, де можна скуштувати неймовірно смачну піцу, приготовану за традиційними або оригінальними рецептами. До вашої уваги – декілька найкращих піцерій, які особливо популярні серед туристів та місцевих мешканців.

Antico Forno Roscioli

Якщо, прогулюючись по Кампо дей Фьорі, ви раптово зголодніли та бажаєте перекусити чимось смачненьким, обов’язково зайдіть до піцерії Антіко Форно Росшьолі. Тут продають саме те, що вам треба: маленькі піци розміром з невеличку скибочку за цілком демократичною ціною.

Пекарня була відкрита у 1972 році і є однією з найпопулярніших в історичному центрі Риму.  Сьогодні тут працює вже третє покоління сімейства Росшьолі. Тут вам запропонують найрізноманітніші види піци:

  • rossa – римський стиль, на тонкому хрусткому коржі;
  • bianca – дещо пишніша за типовий римський вид піци;
  • focaccia – вид хліба, що можна їсти окремо або з різноманітними начинками.

Pizzeria Da Remo

Одна з класичних піцерій, що, поза сумнівів, є найпопулярнішою в аутентичному робітничому районі Тестаччо та однією з найкращих в Римі. Тут ви завжди застанете довжелезну чергу людей (найчастіше – римлян), що очікують на вулиці, аби посидіти ввечері зі шматочком улюбленої страви в компанії друзів. На жаль, тут не можна забронювати столик заздалегідь, отже, приходити краще до восьмої години вечора – в час традиційної італійської вечері.

Тут готують класичну тонку та хрустку римську піцу. Її випікають у дров’яній печі. Аборигени знають: чим простіше буде начинка, тим смачніше піца. Це неписане правило стосується і невибагливого інтер’єру, і найму офіціантів, і самої їжі.

L’Antica Pizzeria Da Michele

Справжні поціновувачі піци родом з Риму, звісно, можуть і не схвалювати цей ресторан. Адже він – яскрава демонстрація того, як деякі мешканці Риму все ж надають перевагу справжній неаполітанській піцерії, що відкрила свою філію у столиці. Зі зрозумілих причин, тут подають піцу в неаполітанському стилі – з високим бортиком та з пухкою основою.

Декілька років тому ресторан відкрив нові точки. Отже, в Римі тепер два таких ресторани. Один – поруч з фонтаном Треві, інший – поряд з Пьяцца дель Пополо. Якщо в меню піцерії в Неаполі подають лише два різновиди піци, то у столичних ресторанах мережі вибір страв дещо ширший. Тут можна замовити:

  • Napoletana – з томатами, м’яким свіжим сиром та анчоусами;
  • O`Calzone – зі свининою, напівтвердим сиром провола, рікотта та пармезаном;
  • Піца фритта  –  та ж O`Calzone, але обсмажена у фритюрі.

La Pratolina

В ресторані в самому серці Праті, неподалік від Ватикану, подають не піцу, а пінсу – маленьку піцу овальної форми, що готують з особливого тіста на основі пшеничної, рисової та соєвої муки. Така піца – також одна з традиційних, а ще  – вона досить легко засвоюється.

Окрім того, наполегливо радимо спробувати піцу Бурратіссима – зі свіжими помідорами,  руколою та сиром Буррата. Орім того, тут можна замовити надзвичайно смачні смажені домашні закуски, до яких додають квіти цукіні, а також – анчоуси та моцарелу.

Проте пам’ятайте: бажаючих потрапити до популярних римських піцерій надзвичайно багато. Тож, за можливості, не забувайте забронювати столик заздалегідь. Смачного!