Чому варто відвідати Рим?

Розфарбувати буденне життя яскравими фарбами може кожен із нас. Для цього потрібно мандрувати, розширюючи власний світогляд, збагачуючись новими знаннями про навколишній світ. До переліку туристичних подорожей  варто включити відвідини легендарних міст, до яких належить і Рим. Вічне місто завжди відкрите для людей з різними смаковими вподобаннями стосовно типу відпочинку. Саме у Римі можна насолоджуватися, як активним, так і пасивним видами відпочинку, зануритися у пізнання історичних памʼяток  і сучасних архітектурних витворів мистецтва. Рим – це мрія для усіх шопоголіків, гастрономічних гурманів та поціновувачів італійської кави.

Яким чином можна насолодитися відпочинком у Римі, при цьому, встигнути побувати у всіх актуальних для вас місцях? Для цього варто долучитися до оглядової екскурсії Римом, якою керує україномовний гід. Дізнатися інформацію про усі організаційні питання та вартість послуг можна на порталі. Ви отримаєте задоволення не лише від споглядання видатних місць Риму, а й від спілкування з професіоналами, котрі знають про нього  часом навіть більше, ніж самі італійці.

Для того, щоб визначитися з переліком туристичних вподобань, заради яких варто здійснити відвідування Риму, варто скористатися нашими підказками.

Колізей

Почнемо з головного символу стародавнього Риму – Колізею. Кожен розуміє, яке історичне значення має Колізей, адже саме на території цієї архітектурної споруди відбувалися визначні події стародавнього Риму: гладіаторські бої, тортури, страти та, навіть, розваги. Опинившись в цьому місці, ви зможете відчути атмосферу тих часів, зробити певні висновки та отримати естетичне задоволення від масштабів обʼєкта, його історичного значення для сучасних поколінь.

Пантеон

Споруда, що є символом давньоримської архітектури, вражає своєю величчю. Недаремно Пантеон називають «Храмом усіх богів», адже з плином часу, на його території віддавали шану різним божествам. Пантеон вражає своєю грандіозною архітектурою та красою, особливо зсередини. Ви маєте неодмінно туди потрапити та побачити «Око Пантеону» – отвір на вершині купола, через який пробивається світловий потік. Це масштабне видовище, що заслуговує на увагу кожного туриста.

Римський форум

Під час існування Римської Імперії, це було місце, де кипіло суспільне життя. Зараз важко уявити, що на території нині функціонуючого археологічного заповідника відбувалися соціально важливі події, як-от: прийняття законів, ухвалення рішень, поширення новин тощо. Варвари знищили це легендарне місце після падіння Римської Імперії. До наших днів збереженими лишилися лише фрагменти величних споруд.

Терми Каракали

Це не просто руїни стародавніх римських лазень, це місце, де бурхливо лилася не лише вода, а й вирувало соціальне життя містян. Кожен римлянин мав змогу насолоджуватися не тільки гігієнічними процедурами, а й обмінюватися свіжими новинами. Масштаби терм Каракали вражають, оскільки на той час вона могла вміщувати до 1500 осіб одночасно. Це була найбільша лазня у стародавньому Римі, тож на руїни гігантських споруд-фортець варто подивитися і вам.

Причин багато, щоб побувати у сучасному Римі. Мотивом для його відвідування може стати, як жага до ознайомлення із сучасними реаліями міста, так і зустріч з його величним минулим. Ми вважаємо за необхідне ще раз вам нагадати, що вдало проведена відпустка у Римі можлива за допомоги професійних гідів нашої компанії. Тож, не гайте часу, звертайтеся та мандруйте світом з користю!