Цікаві факти про Флоренцію

Італія – країна, що не має меж у кількості історичних обʼєктів. Однак, є в цій країні одне неперевершене місце, що б’є рекорди за кількістю архітектурних памʼяток. Звісно, що мова йде про Флоренцію – величне та дивовижне за красою місто, згадку про яке носить у своїй памʼяті кожен турист, котрий побував на його вуличках. Центральна частина міста є найбільшою історичною цінністю, тому вона внесена у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Для комфортного відпочинку у Флоренції краще відвідувати її навесні чи восени, адже влітку тут досить спекотно, ще й високий рівень вологості. Взимку майже не буває снігу, тому, навіть у холодну пору року можна здійснювати комфортні прогулянки містом.

Що цікавого можна дізнатися про Флоренцію? Варто їхати до славетного італійського міста підготовленим, заздалегідь зібравши достовірну інформацію про історію його створення та розвиток. Або піти найбільш обґрунтованими шляхом та скористатися послугою україномовного екскурсовода. Ви гарантовано отримаєте безліч позитивних емоцій від спілкування з професіоналом своєї справи, людиною, що не тільки знає усі цікаві факти про місто Флоренція, а й любить її, як свій другий дім.

Почнемо заздалегідь готуватися до подорожі у Флоренцію, тож занотовуйте, на що варто звернути увагу!

Будинок моди «Gucci»

Знати про історичні памʼятки Флоренції необхідно, але ж хто не знає про модний бренд «Guсci»? Його засновник Гуччіо Гуччі, батьківщиною якого є Флоренція, відомий в усьому світі завдяки його неперевершеним колекціям одягу, взуття та аксесуарів. Італійці з повагою ставляться до цього італійського бренду, усіляко його підтримуючи.

Відомі історичні постаті

Флоренція – це багата на таланти земля. Мікеланджело, Леонардо Да Вінчі, Амеріго Веспуччі, Галілей, Данте та багато інших історичних діячів народилися на цій славетній землі. Під час мандрівки Флоренцією варто приділити час вивченню інформації про життя митців, їх професійні здобутки та історичний внесок у розвиток регіону.

Музика у Флоренції

Італійці – це справжні шанувальники класичної музики. Чи знали ви, що перше фортепіано було виготовлено саме у Флоренції? За його появу ми маємо бути вдячними Бартоломео Крістофорі, який у 1700 році зробив його з клавесина.

Синдром Стендаля

Чи чули ви про такий синдром? Ще його називають «синдром Флоренції». Уперше побувавши на території Флоренції, відомий французький письменник Стендаль, під час споглядання на твори мистецтва, втратив свідомість. Від кількості краси та цінності обʼєктів він не зміг опанувати свої емоції. До речі, не він один. Такі випадки стали нормою, адже багато хто з талановитих людей не може залишитися байдужим від величі історичних об’єктів.

Похмурий листопад

Жителі Флоренції завжди памʼятають про важкі часи для свого міста. 14 листопада 1333 року від повені на його території загинуло 3000 людей. Трагедія повторилась 4 листопада 1966 року внаслідок чого загинула 101 людина.

Смачний і корисний хліб

Цікаво буде дізнатися про той факт, що Флоренція, мабуть, єдине місто у світі, де виготовляють хліб без додавання солі. Так повелося, ще з далекого XII століття і триває ця традиція аж до нашого часу. Смакових властивостей хліб від цього не втрачає, лише стає більш корисним.

Це лише мала купка фактів, про котрі мають дізнатися усі туристи, що планують відвідати видатне італійське місто. Флоренція – це дивовижна мушля Італії, наповнена історичними перлинами, кожна з яких відкриває її з різних боків. Подорожуйте, насолоджуйтеся і не забувайте про послуги гіда, який допоможе вам побачити найвідоміші цікавинки цього міста.