Оглядові майданчики Риму

Насолодитися панорамними видами сучасного Риму не є проблемою для жодного гостя стародавньої столиці Італії. Тут багато цікавих місць, кожне з яких розкриває місто з нового географічного ракурсу. Рим є однією із найбільш цікавих історичних місцевостей у Європі. Саме в цьому місті час неначе завмирає, даючи можливість кожному туристу зафіксувати нові думки, почуття та емоції. Італійська столиця дає змогу спробувати усі форми відпочинку, але, якщо ви маєте на меті побувати на оглядових майданчиках Риму, то маєте знати, куди саме варто йти. Не усі місця варті вашої уваги, на деякі з них ви можете марно витратити власний час та гроші. Тому, прислухайтеся до наших цінних порад та обирайте кращі оглядові майданчики Риму для відпочинку.

Купол собору Святого Петра

Оглядовий майданчик, що знаходиться на висоті 136 метри над рівнем моря, дає змогу милуватися античними спорудами Ватикану та Риму, площею Святого Петра та численними вулицями столиці. Для того, щоб потрапити на оглядовий майданчик, варто скористатися ліфтом (послуга платна) або здійснити підйом пішки. Гарантуємо, що це саме те місце, яке ви будете зберігати у пам’яті.

Оглядовий майданчик Vittoriano

Розташований у самому центрі Риму. З цієї площадки ви маєте змогу розгледіти усі околиці столиці, включаючи античні споруди та сучасні архітектурні памʼятки. Потрапити на оглядовий майданчик можна за допомогою ліфту. Функціонує 2 ліфти, тому ви не будете втрачати час на стояння у черзі.

Оглядовий майдачник Pincio

Потрапивши у парк Вілла Боргезе, ви побачите оглядовий майданчик, котрий радимо не оминати увагою. Найкращий час для його відвідування – це ввечері, коли сонце, що сідає, обіймає Рим своїм золотим, мʼяким промінням. Варто виділити цілий вечір для відвідування парку, адже на його території ви також побачите багато стародавніх та сучасних пам’яток італійської архітектури.

Пагорб Palatino

Доволі цікавий оглядовий майданчик, який сподобається тим, хто хоче зазирнути усередину столиці Італії, подивитися на неї очима місцевих жителів. Оглядовий майданчик розташований не так високо, як інші площадки, проте він дає змогу у повній мірі насолодитися архітектурою Римського Форуму та Колізею. Також ви зможете побачити зсередини побут італійських двориків, що наповнені квітучими клумбами та садами.

Капітолійський пагорб

Рим славетний своїми пагорбами, головним із яких вважається – Капітолійський. Невеличкий за площею, але місткий за змістом, він дасть вам змогу побачити багато чого цікавого, як-от, Римський Форум, Театр Марчело та Форум Ораторія. На оглядовому майданчику ви зможете відпочити у кафе, насолоджуючись запашною італійською кавою.

Пагорб Gianicolo

Розташований поблизу району Трастевере, цей оглядовий майданчик буде цікаво відвідати тим, хто хоче побачити, як стріляють з гармати. Кожного дня о 12:00 можна спостерігати за цим видовищем. З оглядового майданчика добре видно околиці міста, окрім цього, ви зможете прогулятися околицями району Трастевере. Це колоритний італійський квартал, у якому велика концентрація творчих особистостей. Актори та художники задають настрій своєю майстерністю, наповнюючи простір особливим присмаком італійського мистецтва.

Оглядові майданчики Риму – то любов навіки для усіх, хто хоча б раз мав змогу насолодитися їх краєвидами. Не оминайте увагою такий бюджетний, але розкішний вид відпочинку. Плануйте свій маршрут та насолоджуйтеся повноцінним відпочинком у сучасному Римі.