Найкращі парки в Римі для прогулянок

Ось і наблизився час здійснення вашої мрії – ви маєте відвідати вічне місто Рим і провести в ньому незабутній час разом з близькими людьми. Не має значення, скільки часу ви будете у чарівному полоні цієї історичної місцевості, важливо, як саме ви використаєте цей проміжок часу. Радимо не оминати увагою найкращі парки у Римі, насолодитися їх величчю та красою. Субтропічний середземноморський клімат столиці Італії дозволить досліджувати територію парків впродовж усього року. Незрівнянні паркові ландшафти є справжніми надбаннями Риму, його гордістю. Куди саме ви маєте поїхати на екскурсію? Ми вам порадимо добірку найкращих парків в Римі, що стануть незабутніми перлинами у скриньці ваших туристичних спогадів.

Парк Адріана

Зручне розташування парку у центрі столиці, дозволяє усім бажаючим потрапити до його володінь. Парк Адріана був створений у 30-х роках минулого століття, а в 2016 році він зазнав реставрації. Це спокійний парк для відпочинку з дітьми, у якому ви зможете відвідати дитячий майданчик  з каруселями. Парк Адріана оточений високими фортечними мурами, завдяки чому на його території завжди тихо і затишно.

Апельсиновий сад на Авентинському пагорбі

Усім, хто побував на Авентинському пагорбі, пощастило побачити красу апельсинового саду. Тонкий аромат цитрусів доповнюють інтенсивні ноти італійських сосен, що також тут ростуть. Посеред саду розташований мальовничий собор Святого Петра. Відвідуючи апельсиновий сад, кожен має змогу насолодитися панорамними краєвидами Риму. Особливо прекрасно споглядати з околицями Риму на заході сонця.

Колле Оппіо

Парк дає змогу насолодитися спокійним дозвіллям. Відчути колорит парку Колле Оппіо найкраще виходить улітку, адже по всій його території розташовані фонтани з чистою джерельною водою, яку з задоволенням набирають не тільки туристи, а й місцеві городяни, аби втамувати спрагу.

Вілла Боргезе

Ландшафтний парк сподобається відвідувачам своїм доглянутим виглядом. В цьому місці вам буде приємно провести час, насолоджуючись спогляданням палацу, що оснащений ложею та вежами. Ви маєте змогу відвідати музей Пєтро Каноніка, ознайомитися з творами у галереї Боргезе та відвідати театр «Глобус». Також для туристів відчинені двері грота вина та національної мистецької галереї. Туристам з дітьми радимо відвідати зоологічний музей.

Сади Фарнезе

Сад Фарнезе має специфічну славу. Заснований у XVI столітті кардиналом Фарнезе на пагорбі Палатин, він використовувався для проведення вечірок з куртизанками. З приводу цього, місцеві городяни називали цю місцевість безбожною. Попри сумнівну репутацію, сад Фарнезе вважається одним із перших ботанічних садів у Європі, що вражає своїми краєвидами. Саме тут проводили і проводять свій вільний час імениті містяни.

Парк Акведуків

Парк Акведуків – це улюблене місце відпочинку не лише туристів, а й римлян. Річ у тому, що він має велику площу, де можна насолодитися тишею. Чисте повітря, колоритні соснові алеї, і, головне – відсутність натовпу. Парк обирають не лише для тихих прогулянок, а й активного виду відпочинку. Тут можна пограти у теніс, гольф, побігати чи покататися на велосипедах. Власники домашніх тварин також полюбляють парк Акведуків, адже тут дозволено відпочивати зі своїми улюбленцями.

Парки, які ми вам радимо відвідати, є лише частиною історичного паркового надбання Риму. Ще є багато цікавих місць та локацій, які заслуговують на те, щоб бути поміченими саме вами. Досліджуйте, мандруйте та насолоджуйтеся парками сучасного Риму!